Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@18:10:29 GMT

امتحانات مجازی و وسوسه تقلب

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۱۸۷۲۷

در طی گذشت یک سال و نیم از پاندمی کرونا، امتحانات مجازی وجه رایج نظام سنجش آموزشی کشور شده است.

خبرگزاری میزان-در طی گذشت یک سال و نیم از پاندمی کرونا، امتحانات مجازی وجه رایج نظام سنجش آموزشی کشور شده است.

اگر چه به نظر می‌رسد این شیوه تنها راه سنجش دانش آموزان در شرایط فعلی است اما با توجه به حواشی اخیر، اگر راهکارهای خلاقانه در اجرای آن اندیشیده نشود همچنان موجبات بوجود آمدن شیوه مساعد جهت تقلب خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط تدریس و امتحان دانش آموزان را به سمت تقلب پیش می برد

محمد متین دانش آموز پایه یازدهم یکی از مدارس شهر تهران به میزان می گوید: «تلاش می کنم که تا جای ممکن تقلب نکنم سال بعد ما کنکور داریم، اگر برای همه درس ها بخواهم تقلب کنم سال آینده فشار زیادی را برای مطالعه دروس باید تحمل کنم اما گاهی برای برخی از امتحانات  مجبور به تقلب می شوم هرچند حس خوبی ندارم.»

این دانش آموز در ادامه می‌افزاید: «دبیران می‌توانند به اشکال دیگر هم دانش آموزان را مورد سنجش قرار دهند، کنفرانس های کلاسی یا اجازه تدریس برخی از قسمت ها شیوه های دیگری برای محک زدن توانایی های دانش آموزان است، برخی دبیران  کل زمان کلاس را تدریس می کنند فضا خسته کننده و کسالت بار است و در انتها یک آزمون کتبی از ما می‌گیرند که به نظر با توجه به سوالات طرح شده چاره ای جز تقلب نیست»

شیوه سنجش ناصحیح علت اثر بخشی تقلب از نگاه دانش آموزان و دانش جویان است

فاطمه دانشجوی سال دوم کارشناسی یکی از دانشگاههای شهر تهران نیز به میزان می گوید «هرچند برای امتحانات همه منابع را مطالعه کرده بودم  اما برای گرفتن نمره بالا تقلب کردم، اساتید در طول ترم صرفا منابع معرفی کردند اما در طی جلسات موضوعات دیگری رو بحث کردند.»

این دانشجو مقطع کارشناسی در ادامه می افزاید: «در طی امتحانات آنلاین ما رصد نشدیم  فقط عامل محدود کننده زمان کم بود که با ترفندهایی که وجود دارد می شود بران فائق امد، تنها راه جلوگیری از تقلب وجود وب کم است و اینکه سوال ویژه ای برای هر دانشجو طرح شود. موضوع مهم دیگر بحث اختصاص ۲۰ نمره برای پایان ترم است که استرس حاصل از آن دانشجو را به سمت تقلب پیش می برد. اگر این سنجش در طول ترم از راه های دیگری اتفاق بیفتد و نمره کمی به امتحان پایان ترم آنلاین اختصاص داده شود بحث تقلب بی اثر می شود.»

آزمون های عمل کردی راه برون رفت از معضل تقلب

مصیبی معلم پایه‌ی چهارم ابتدایی هرچند تقلب گسترده در امتحانات مجازی را تایید می‌کند اما می‌گوید هستند دانش آموزانی که وارد این ماجراها نشوند.

این معلم در ادامه به میزان می گوید:« دانش آموزان فعال در کلاس با وجود همراهی والدین و استرسی که از جانب آنها منتقل می شود در آزمون های آنلاین به خوبی عمل می کنند اما برخی مواقع مشاهده می شود که دانش آموزان ضعیف در امتحانات آنلاین و تصویری شفاهی در امتحانات کتبی نمره بالایی می آورند که این نشانه خوبی نیست. در این میان آزمون‌های عمل کردی راهگشا خواهد بود، در این آزمون ها حتی با حضور و کمک اولیا نیز می تواند اثر بخشی مثبتی گرفت، این شیوه باید مورد توجه نظام آموزشی کشور باشد چرا که جلوگیری از تقلب در فضای مجازی غیر ممکن است از این رو با  کاهش حجم مطالب درسی بار روانی معلم را نیز کاهش و زمینه برای پرورش صحیح و خلاقانه گشوده می شود.»

با توجه به موارد بالا می توان گفت موارد زیادی سبب می شود وسوسه تقلب با دانش آموزان و دانشجویان همراه باشد که به طور کلی می توان آن را در دو عامل ساختاری (شیوه آموزش و سنجش) و روانی (اضطراب و نتیجه گرایی ) دانست.  

تقلب با صداقت منافات دارد از این رو این شیوه غیر اخلاقی می‌تواند در آینده افرادی بی‌کفایت را به جامعه عرضه کند و این افراد غیر مسئول که این شیوه را از سنین پایین آموخته‌اند در بزرگسالی نیز در برابر هر سد و مانعی به این شیوه توسل خواهند جست.

انتهای پیام/

برچسب ها: مدارس آزمون های مجازی کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مدارس آزمون های مجازی کرونا امتحانات مجازی دانش آموزان آزمون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۸۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین همایش هوش مصنوعی در برخوار برگزار شد

سید فضل‌الله هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع هوش مصنوعی در ابعاد مختلف و تأکیدات مقام معظم رهبری، نخستین همایش هوش مصنوعی در شهرستان برخوار به همت فرهنگسرای شهرداری خورزوق برگزار شد.

وی افزود: در این همایش به مهمترین مسائل حوزه هوش مصنوعی از جمله مالکیت معنوی تولیدات رسانه‌ای، هوش مصنوعی گونه‌شناسی و جامعه‌شناختی، هوش مصنوعی و آینده و هوش مصنوعی و کاربرد آن در علم پزشکی پرداخته شد.

شهردار خورزوق با بیان اینکه در این همایش ۲۷۰ نفر از دانش‌آموزان علاقه‌مند شرکت داشتند، خاطرنشان کرد: این همایش ویژه دانش‌آموزان بود که از پایه با علوم هوش مصنوعی آشنا شوند.

کد خبر 6100654

دیگر خبرها

  • نخستین همایش هوش مصنوعی در برخوار برگزار شد
  • جشنواره ایی از ایده های دانش آموزان جنوب سیستان وبلوچستان
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • دسترسی آسان دانش آموزان به فضای مجازی عامل آسیب‌های اجتماعی نوظهور
  • (تصویر) تصویری از کادوی دانش آموزان عشایر به معلمشان
  • شیوه تکریم از معلمان در اصفهان تغییر کرده است
  • صنعا: پیشنهادهای وسوسه کننده برای توقف حمایت از غزه را رد کردیم
  • بنرزنی زنان استقلالی در استادیوم؛ تقلب از روی دست خارجی‌ها! | تصویر
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی