Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس درباره منویات رهبر معظم انقلاب و ابراز نگرانی ایشان از افت یادگیری دانشجویان در پی آموزش مجازی، اظهار کرد: ارزیابی این نکته که از سوی مقام معظم رهبری بیان شده، باید در سطوح مختلف آموزش دانشگاهی یعنی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به نظر می‌رسد که بیشترین افت در آموزش مجازی در سطح کارشناسی اتفاق افتاده باشد چرا که تعامل رو در روی استاد و دانشجو در این مقطع، قرار گرفتن دانشجو در محیط آموزشی و حضور در انجمن‌های علمی مختلف و استفاده او از برنامه‌های حضوری دانشگاه و سخنرانی‌های علمی، بهره‌مندی از امکانات کتابخانه و کارگاه و آزمایشگاه و... جزو مواردی هستند که دانشجوی کارشناسی به شدت به آنها نیاز دارد تا از محیط محدود دبیرستان وارد محیط باز دانشگاه شود.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: بنابراین گرچه در آموزش مجازی سعی شده بالاترین استاندارد آموزش دانشگاهی حفظ شود اما طبیعی است که هیچوقت آموزش مجازی به خصوص در دوره کارشناسی جای آموزش حضوری و قرار گرفتن دانشجو در محیط دانشگاه را نمی‌گیرد.

* راه کم کردن آسیب‌های آموزش مجازی

سلیمی به فعالیت‌های انجام شده در دانشگاه علامه طباطبایی اشاره کرد و گفت: در این دانشگاه تلاش کردیم با بهره‌گیری از یک سیستم پیشرفته آموزش مجازی به دانشجویانی که ابزار لازم برای استفاده از این نوع آموزش را ندارند، کمک کنیم و آسیب‌های موجود در این زمینه را به حداقل برسانیم اما تردیدی نداریم که درصد تأثیرگذاری آموزش حضوری بر دانشجو و جامعه پذیری و تحول شخصیتی او، بسیار بالاتر از آموزش مجازی است.

وی اضافه کرد: به همین منظور هم فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه را در بستر فضای مجازی برگزار کردیم و منابع تحقیقی را به صورت کتابخانه دیجیتال در دسترس دانشجویان قرار دادیم تا بتوانیم مشکلات آموزش مجازی در این دوران را به حداقل برسانیم؛ هر چند که به طور عمده این مسأله قابل جبران نیست.

* تأثیرگذاری آموزش حضوری 30 تا 40 درصد بیشتر از آموزش مجازی است

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به افت آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد، اظهار کرد: در این مقطع هم با مسأله افت آموزشی مواجه هستیم اما میزان آسیب در دوره ارشد کمتر از کارشناسی است چرا که با ارائه فعالیت‌های تحقیقی و شیفت‌بندی برای دانشجویانی که نیاز به حضور محدود در کارگاه و آزمایشگاه دارند و همچنین تشویق آنان به استفاده از منابعی که در کتابخانه دیجیتال موجود است، تا حدی می توانیم از آسیب‌های آموزش مجازی کم کنیم.

وی با تأکید بر اینکه تأثیرگذاری آموزش حضوری 30 تا 40 درصد بیشتر از آموزش مجازی است، افزود: ناگفته نماند که حدود 6 سال پیش و قبل از اینکه کرونا در جهان شیوع پیدا کند، اجلاسی علمی با حضور هزاران دانشجو، استاد و مسؤولان دانشگاه در کشور روسیه برگزار شد که در آن اجلاس یک نظرخواهی برای ترویج آموزش مجازی صورت گرفت و طبق برآوردی که انجام شد، تقریبا 80 درصد شرکت‌کنندگان اعلام کردند که آموزش مجازی هرگز نمی‌تواند جایگزین آموزش حضوری و حضور در محیط دانشگاه شود.

* وضعیت آموزشی در مقطع دکتری

سلیمی در خصوص افت آموزشی در مقطع دکتری، بیان کرد: در این مقطع در زمینه آموزش مجازی با تیغی دو لبه سر و کار داریم؛ از یک سو، تعداد و زمان برگزاری جلسات کلاس‌های آموزشی بیشتر شده و استاد و دانشجو، زمان بیشتری صرف آموزش می‌کنند. از طرفی، دانشجوی دکتری نیاز به حضور در فضای دانشگاه و ارتباط دائمی با اساتید دارد و استفاده از محیط کتابخانه و آزمایشگاه و کارگاه در رشته‌های آزمایشگاهی و فنی ضروری است.

وی افزود: اگر شرایط حضور در کتابخانه، آزمایشگاه و کارگاه برای دانشجویان دکتری فراهم شود، از آسیب‌های آموزش مجازی در این مقطع به شدت کاسته می‌شود اما متاسفانه بسیاری از دانشگاه‌ها در شرایط فعلی از این امکان برخوردار نیستند و از این بابت به سطح آموزشی آنان لطمه وارد می‌شود.

* لزوم اولویت قرار دادن واکسیناسیون اساتید و دانشجویان

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: معتقدیم در شرایط فعلی که عملیات واکسیناسیون آغاز شده، باید یک اولویت خاص به اساتید و دانشجویان داده شود تا بتوانیم از اول مهرماه 1400 آموزش حضوری را داشته باشیم وگرنه با ادامه این روند با شکاف بزرگی در بخش آموزش دانشگاهی مواجه خواهیم شد و از این بابت به دانشجویان جدیدالورود، استعداد درخشان و تحصیلات تکمیلی لطمه‌ای جبران ناپذیر وارد می شود.

وی در خصوص نحوه برگزاری امتحانات پایانی ترم دوم تحصیلی 1400-1399 دانشگاه علامه طباطبایی، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا هنوز مجوز برگزاری حضوری امتحانات پایانی دانشگاه‌ها را صادر نکرده، این امتحانات به احتمال زیاد مجازی برگزار می شوند البته امتحانات جامع دوره دکتری را به صورت حضوری برگزار خواهیم کرد.

سلیمی یادآور شد: برای امتحاناتی که قرار است مجازی برگزار شوند تمهیداتی اندیشیدیم تا سلامت آزمون‌های مجازی حفظ شود و تقلبی از سوی دانشجویان صورت نگیرد که از جمله این تمهیدات می توانیم به افزایش درصد انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و مصاحبه های شفاهی و حتی استفاده امتحان دهنده از آینه اشاره کنیم.

وی افزود: با این حال طبیعی است در امتحانات مجازی به خصوص در مقطع کارشناسی با افت سلامت آزمون‌ها مواجه شویم از این رو، در صورتی که واکسیناسیون اساتید و کارکنان آموزشی صورت گیرد، شاید بتوانیم بخشی از امتحانات دانشجویان سطوح مختلف را حضوری برگزار کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تقلب کارشناسی کارشناسی ارشد دکتری رئیس دانشگاه علامه طباطبایی آموزش مجازی آموزش حضوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۹۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۰ و ۱۱ خردادماه برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت آموزشی وزارت بهداشت، دکتر محمد مهدی نوروز شمسی، رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی، با اشاره به برگزاری آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشگی ۱۰ و ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ گفت: از دی ماه سال گذشته مراحل ثبت نام آزمون انجام شده و در چند نوبت نیز تمدید شده است. بر این اساس تا کنون ۵۸ هزار نفر برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام کرده اند.

وی با بیان اینکه آزمون امسال به صورت کاغذی و حضوری خواهد بود، خاطر نشان کرد: در حدود ۳۴ حوزه در مراکز استان ها برای آزمون در نظر گرفته شده است و تلاش شده تا این حوزه ها از توزیع مناسبی برخوردار باشند.

رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی، سپس به برگزاری آزمون در دو نوبت صبح و عصر اشاره و تصریح کرد: داوطلبان از روز یکشنبه ۶ خرداد تا صبح روز آزمون می توانند برای دریافت کارت خود از طریق سایت اقدام نمایند. همچنین همزمان با دریافت کارت، امکان اصلاح معدل ها نیز در سایت برقرار شده است.

دکتر نوروز شمسی، اعلام نهایی نتایج آزمون را در نیمه دوم شهریور ماه اعلام کرد و افزود: به داوطلبان توصیه می کنم پس از اعلام دریافت کارت آزمون، هر چه سریعتر برای دریافت کارت اقدام کنند و در خصوص محل آزمون نیز دقت لازم را داشته باشند.

وی در پایان از داوطلبان خواست برای حضور در آزمون تاخیر نداشته باشند و یادآور شد: زمان شروع به تحصیل پذیرفته شدگان، از اول مهر ۱۴۰۳ خواهد بود.

کد خبر 6099500

دیگر خبرها

  • مقطع سطح ۴ در حوزه علمیه خواهران اردبیل اجرا می‌شود
  • درهای نمایشگاه کتاب باز شد
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۰ و ۱۱ خردادماه برگزار می شود
  • زمان اعلام نتایج آزمون ارشد مشخص شد
  • اعلام نتایج آزمون ارشد در اواخر خرداد
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 10 و 11 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود
  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد